#4 Budka z Fast-Foodami
Budka z jedzeniem “tłustym” ,czyli jedzeniem typu Fast-Food może być dochodowym przedsięwzięciem. Trzeba tylko wiedzieć, gdzie się zakręcić, żeby interes rozkwitł.
Od czego zacząć?
Wypadałoby zarejestrować działalność w Urzędzie Pracy i starać się o wsparcie finansowe.
Po tych czynnościach warto zakupić kilka niezbędnych rzeczy…
Co się przyda?
-Budka gastronomiczna (najlepiej niestacjonarna -na kółkach) ok. 15 000 zł
-Kuchenka mikrofalowa ok. 300 zł
-Czajnik elektryczny ok. 30 zł
-Frytkownica ok. 200 zł
Gdzie rozkręcić interes?
Budkę najlepiej usytuować przed jakimś dużym marketem, np. Kauflandem.
Oczywiście warto jeździć z nią na różne zabawy typu dożynki, dni miast, wesołe miasteczka.
Jednym słowem prowadzić tam, gdzie jest tłok -w miejscu o dużym natężeniu ruchu.
Jak prowadzić działalność ? Co przyciągnie klientów?
-Niskie ceny produktów : Hamburgery zamiast średnio kosztować 5 zł, niech kosztują 4,50 zł !
-Szybka realizacja zamówień, tak żeby ludzie nie musieli długo czekać
-Dobra reklama : Budkę można okleić hasłami typu “niskie ceny” , “świeże mięso” itp.
-Promocje : “Złożysz zamówienie +15 zł -frytki masz gratis !”
Polub też Biznesomanię na FB, żeby nie przegapić kolejnych pomysłów na biznes!
1 Komentarz
Good morning;-) Inspiratory page. See you.